Unitate în lumină

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Lumina călătorește cu o viteză de 299.792.458 de metrii pe secundă în vid. Este cea mai importantă constantă din Univers, în funcție de care măsurăm chiar distanțele între galaxii. Îi trebuie 1,2 secunde să ajungă de la lună la pământ și 8 minute și 17 secunde să ajungă de la soare la pământ. Dacă soarele s-ar stinge brusc, ne-ar trebui 8 minute și 17 secunde ca să putem observa. Galaxia noastră are un diametru estimat de 150.000 ani-lumină(după unii astronomi), iar distanța până la galaxia Andromeda este de aproximativ 2.21 milioane ani lumină. Aceasta înseamnă că lumina care atinge acum pământul, venind dinspre Andromeda, a plecat acum 2.21 milioane de ani.

Am putea învăța multe lucruri despre lumină, însă pentru astăzi vreau să descoperim un singur lucru și să facem o aplicație.

Isaac Newton a observat că la trecerea unei raze de lumină albă printr-o prismă, lumina se desface în cele 7 culori esențiale. Lucrul acesta se întâmplă datorită faptului că fiecare rază de lumină compusă din cele 7 culori traversează prisma la viteze diferite cauzănd separarea între ele. O rază de lumină albă reprezintă unitatea perfectă în diversitatea de culori. Lecția pe care o învățăm este că, indiferent cât de diferiți am fii, doar împreună în unitate, putem lumina lumii.

Îmi doresc ca salutul explo reprezentat de mâna dreaptă ridicată, cu degetele unite și palma deschisă înainte, să reprezinte cu adevărat „Unitate în diversitate” în clubul explo din care faci parte !

Pentru Domnul ! …

Adelin Costache, pastor tineret Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video