Anturajul

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

O mare provocare a tinerilor, este anturajul. Dacă pentru Iosif provocarea tinereții a fost ispita imoralității, iar pentru tinerii din Babilon ispita a venit prin ofertele lumii, pentru tânărul prezentat de Domnul Isus în pilda fiului risipitor, încercarea a fost cauzată de prieteniile rele. 

Proverbul care spune: “Spune-mi cu cine te însoțești, să îți spun cine ești”, este unul foarte real. Probabil cu toții vom crede ca anturajul nu joacă un rol așa de mare în viața noastră, însă, comportamentul celor cu care vorbești cel mai mult se va lipi de tine fără să vrei, te va coborî sau te va înălța , te va face să strălucești sau te va pune într-o lumină proastă.

Fiul risipitor a cheltuit tot ceea ce a primit, nu pentru lucruri folositoare, ci pentru distracție și pentru a-și satisface plăcerile. Acest mod de a privi viața, l-a atras în cursa prieteniilor rele. Acest tânăr nu a fost atent la cine îi sunt prietenii, aceștia s-au adunat în jurului lui, fiind interesați nu de el, ci de banii lui.

Datorită acestui fapt, putem spune ca prieteniile lui au fost bazate pe conjunctură și nu pe principii. Adevăratele prietenii se realizează în dragoste și au ca fundament principii clare, iar daca nu suntem atenți la cei pe care îi alegem să ne fie prieteni, s-ar putea ca aceștia să ne strice obiceiurile bune.

Oana Man, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video