Prietenul

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

În zilele noastre cel mai mare rol în viața majorității tinerilor îl au prietenii. Ei sunt aceia care ne influențează cel mai mult comportamentul, gândirea, felul de a fi în general. Mulți lideri de succes au descoperit importanța alegerii înțelepte a prietenilor.

Distinsul autor John Maxwell a învățat acest principiu și l-a aplicat în viața personală. În cartea sa, “Cele 21 de legi incontestabile ale conducerii”, scrie: “Potențialul liderului este determinat de cei apropiați de el.” El numește acest principiu “Legea Cercului Interimar”.

Isus a avut un “cerc interior” care a inclus pe ucenicii Săi cei mai de încredere (Petru, Iacov și Ioan). Dacă aplicați și voi acest principiu important al vieții și vă alegeți cu grijă prietenii căutând calități morale ca perseverență, hotărâre, devotament, bunătate, înțelepciune, veți obține beneficii nelimitate. Veți putea gusta succes, fericire și veți avea satisfacția contribuției personale în viața celor din jur.

Estera Dan, Instructor Exploratori Zalău

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor