Perseverența

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

Perseverenţa este definită ca fiind abilitatea de a rămâne constant scopului propus în ciuda obstacolelor, deznădejdii sau descurajării. Rămas orfan de mama încă din copilărie, Abraham Lincoln a beneficiat de o educaţie precară. Aceste obstacole nu l-au împiedicat să ajungă un bun avocat, iar în 1843 a candidat pentru un loc de deputat în Congresul American, fiind însă înfrânt. Un an mai târziu, după o nouă încercare, a suferit o nouă înfrângere. Abia trei ani mai târziu, candidează din nou şi reuşeşte. În 1855 candidează pentru Senat, dar suferă alte două înfrângeri. La 6 noiembrie 1860, Lincoln a fost ales al 16-lea președinte al Statelor Unite, iar mulţi istorici îl consideră ca fiind cel mai bun preşedinte pe care l-a avut SUA vreodată. Întrebat care este secretul perseverenţei sale, Abraham Lincoln răspunde: “Fără Dumnezeu nu pot reuşi, cu ajutorul Lui nu pot da greş.” Totodată, el afirmă că:” Nu mă interesează dacă Dumnezeu este de partea noastră. Principala mea grijă este ca noi să fim de partea Lui, deoarece Dumnezeu are întotdeauna dreptate.”

Secretul lui Lincoln poate fi şi al tău. Eşti gata să Îi slujeşti astăzi?

Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video