Drumeția

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

Drumeția de o zi este unul dintre cele mai gustate momente într-o tabără pentru exploratori. Se întâmplă ca într-o astfel de drumeție, să vină o ploaie de vară și dacă ești deja obosit, pe drumul de întoarcere, într-un loc abrupt, să ai rețeta „perfectă” pentru a ajunge în tabără ud, extenuat, cu hainele ude și murdare.

 De multe ori, în viață se întâmplă ca în descrierea de mai sus. Dorești să mergi pe drumul vieții cât mai ferit de pericole, de „noroiul” lumii și vrei să rămâi cât mai curat. Nu de puține ori constați că este dificil să fii corect, cinstit, ascultător, drept, iubitor. Îți dai seama că te „murdărești” cu alegeri nepotrivite, cu gesturi, cuvinte, fapte care aduc întristare Tatălui ceresc. Știi că ar trebui să fie altfel drumul spre Cer și speri să primești haine curate când vei sosi în Tabără. 

 Soluția este una clară: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)

 Dacă ne mărturisim păcatele… 

Regele prusac Frederic cel Mare vizita o închisoare din Berlin. Deţinuţii au căzut în genunchi înaintea lui, susţinându-şi nevinovăţia – toţi în afară de unul care nu spunea nimic. Frederick i-a spus să se apropie. „De ce te afli aici?” „Pentru jaf armat, maiestatea voastră.” „Şi eşti vinovat?” „Da, maiestatea voastră. Îmi merit pedeapsa.” Frederick l-a chemat pe temnicer şi a dispus: „Imediat să fie eliberat acest ticălos vinovat. Nu vreau să fie ţinut într-o închisoare unde va sfârşi prin a-i corupe pe toţi aceşti oameni cumsecade nevinovaţi.”

Dumnezeu dorește să te elibereze din închisoarea oricărui păcat și a oricărei nelegiuiri. Mărturisește-I Lui totul și vei redeveni curat!

Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video