Unitatea de măsură

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

Unitățile de măsură reprezintă un standard de măsurare a cantităților fizice. Sistemul de măsurare cel mai folosit azi e Sistemul Internațional, care are șapte unități de măsură de bază, din care toate celelalte sunt derivate. Astfel că, atunci când vrei să măsori ceva trebuie să apelezi la o unitate de măsură potrivită: timpul îl putem măsura în secunde, minute, ore, zile și ani…greutatea în grame, kilograme, tone…lichidele se măsoară în litrii… dar, care este unitatea de măsură a iubirii?

Dacă vom apela la cea mai veridică sursă, Biblia, vom observa cu ușurință că standardul este cel mai înalt posibil: „Dumnezeu este dragoste.” (1 Ioan 4:8).

Noi trebuie să iubim lumea tot așa cum a iubit-o și Dumnezeu. A iubi lumea însă nu înseamnă a face compromisuri cu principiile lui Dumnezeu, căci nici El nu face astfel de compromisuri. 

Deși, potrivit Bibliei trebuie să existe o măsură în toate lucrurile, „Adevărata măsură a vieții unui om, nu se poate obține decât prin lipsa de măsură, dorind fără măsură, îndrăznind fără măsură, iubind fără măsură.” Octavian Paler – un lucru este cert: unitatea de măsură a iubirii este fără măsură…ea este Dumnezeu! Tu… ești un submultiplu al iubirii?

Lucian Răcilă, pastor

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor