A iubit și a dat!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

În Ioan 3:16 se remarcă prin două lucruri extraordinare pe care Dumnezeu le-a făcut pentru noi: a iubit și a dat!

Era o vineri seara târzie. Un frate vine la casa pastorului unde locuiam și ne roagă să mergem să facem o vizită. Am ajuns în fața unei case de bambus și am intrat pe o poartă răblăgită. În curtea denivelată și plină de buruieni, într-un șezlong stătea un om întins. Era bolnav iar medicii îl trimiseseră să moară acasă. După ce ne-a povestit viața lui și starea în care se afla, pastorul a făcut o rugăciune pentru el. În discuțiile pe care le-am avut în acea seară despre boală, speranță, Biblie, Hristos ne-a povestit cum studiase Biblia dar întotdeauna intervenea ceva în momentul când trebuia să se decidă  pentru Hristos. O întrebare ca un strigăt în noapte a fost pusă: “Și acuma ce te împiedică?” Iar răspunsul nu  s-a lăsat așteptat: “Nimic! Nu mai am mult de trăit și vreau să mor împăcat cu Dumnezeu.” A doua zi a fost botezat.

Un an mai târziu împreună cu pastorul făceam vizite. Ajungem într-o zonă care mi se părea cunoscută. Batem la ușa unei casei iar persoana care ne deschide mi se părea foarte cunoscută. Salut politicos iar el mă îmbrățișează. Realizez rapid cine e omul și întreb: “Și boala?” “S-a dus!” veni răspunsul de pe fața zâmbitoare. În cameră se mai aflau șase persoane cărora el le povestea despre iubirea lui Isus și cum a avut milă de el.

Hristos a murit pentru ca eu și tu să putem avea viața veșnică. Este ceva ce te împiedică să îți arăți dragostea pentru El? Pe El nu l-a împiedicat nimic pentru a-Și arăta dragostea Lui pentru tine. A fost dispus să moară pentru tine. Tu ce ești dispus să faci pentru El?

Ciprian Tautan Master Ghid – Apateu

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video