Un loc cald

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

„Domnule, ştiţi un loc unde aş putea să petrec noaptea?”, îl întrebă pe cel ce dirija circulația, un băiețel zgribuilit de frig.  Plin de bunătate, acesta îi răspunse: „Mergi pe drumul acesta până la lac. Ia-o la dreapta şi acolo vei vedea o casă de culoare albă. Bate la uşă şi, când ţi se va deschide, spune doar: «Ioan 3:16.»”

Repetând în mintea lui de mai multe ori: „Ioan 3:16, Ioan 3:16…” băiatul a ajuns în fața ușii. A fost întâmpinat de o doamnă. La întrebarea “cine ești?” a răspuns doar: „Ioan 3:16.” Cu bucurie a fost invitat în casă şi condus în fața şemineului, pentru a se încălzi. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16”, se gândea băiatul, “dar ştiu că el poate să îi dea o casă celui fără adăpost”. Apoi doamna aceea i-a oferit un pahar de lapte cald şi l-a invitat să poftească la masă. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16, dar ştiu că poate să sature un băiat muritor de foame.”

După ce a mâncat foarte bine, a fost invitat de acea doamnă să facă o baie caldă, într-o cadă plină cu spumă. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16”, se gândea băiatul, “dar ştiu că el m-a ajutat să fac o baie caldă”. După ce a ieşit din baie, copilul a fost condus într-o cameră confortabilă pentru a dormi. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16”, gândi băiatul, “dar ştiu că ajută un băiat obosit să se odihnească”.

În dimineaţa următoare, doamna îl întrebă: „Ştii ce înseamnă Ioan 3:16?” „Nu, răspunse el, dar ştiu că poate face un băiat ca mine să se simtă iubit şi protejat.”

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video