Joacă acasă

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Tabăra de iarnă a fost cea mai frumoasă experiență din viața lui Marcel, mai ales că în ultima seară, împreună cu prieteni vechi, dar și noi, a fost investit explorator.  De abia aștepta să le arate părinților cravata. Simțea că era gata să meargă oriunde și să facă orice pentru Dumnezeu. Asta dacă nu ar fi început școala de luni. Dar și așa, tot era bine, că le putea povesti și colegilor despre tabără și despre ce însemna să fi explorator.

Nimeni, și mai ales Marcel nu se aștepta ca doar patru zile de la începutul noului semestru, joi la prima oră, test.  Era prima notă în catalog pe noul semestru.  Iar el nu era pregătit deloc.

Poate de aceea, în timpul testului, Marcel a fost ispitit să privească la foaia colegului. Și la foaia colegei.   Asta până când a auzit: “Marcel, te rog să îmi aduci testul tău, iar după ore am vrea să vorbim”.  A fost prins de profesor, care era și adventist.

“Marcel, ce s-a întâmplat?” l-a întrebat profesorul când s-au întâlnit după ore.  “Am înțeles că ai devenit explorator.  Nu trebuie un explorator să își păstreze conștiința curată?”

Roșu la față, Marcel nu a reușit să spună decât… “Nu am învățat și am fost ispitit. Nu am vrut să ma uit decât puțin, dar…”

“Marcel, să știi că e mai sigură lupta împotriva ispitei când ești pe terenul tău, nu al lui Satana.”

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video