Căzut în ispită

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

„Până la vârsta de 18 ani am locuit într-o localitate din Județul Arad. Fiind cel mai mic dintre frații mei responsabilitatea pe timpul vacanței de vară era să  merg cu vaca la păscut pe câmpul din jurul casei mele. Desigur că lucrul acesta îmi dădea uneori mari dureri de cap, deoarece prietenii mei mergeau la fotbal iar eu trebuia să pasc vaca. Așa că într-o zi m-am gândit ce ar fi dacă aș scurta timpul de ,,alimentare,, al văcuței mele. Așa că deși mama mereu mă atenționa să nu las vaca să pască în locurile cu lucernă, în ziua aceea ispita de a ajunge la fotbal m-a biruit. În jumătate de oră vaca arăta ca un balon cu heliu. Mi-am dat seama că mă apropiam de o nenorocire, așa că am plecat  spre casă și le-am spus alor mei ce am făcut. Ajunsesem la timp pentru ca tragedia să nu se producă. 

Am înțeles atunci că ispita poate fi învinsă și că nu e de joacă cu ea, pentru că îți poate produce mari suferințe, iar consecințele pot fi chiar veșnice.”

Daniel Daniluc, pastor de tineret Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video