Ce ții în mână?

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Plânsul plin de frustrare a fost cel care i-a atras pe părinți în sufrageria unde Ionuț fusese lăsat să se joace.  Când l-au văzut, și-au dat seama că pe lângă jucăriile sale el se jucase și cu un drag suvenir moștenit de la bunici. O vază de ceramică scumpă.  

De ce plângea? Pentru că nu reușea să scoată mâna din vază.  Au încercat fel de fel de metode, însă nici una nu dădea rezultate.

Părinții se gândeau deja să spargă vaza când tatăl a zis să mai încerce odată.

“Ionuț, hai să mai încercăm odată. Te rog, deschide mâna cât de mulți poți, și întinde degetele cât poți.”  

“Dar nu pot tati să deschid mâna, pentru că scap din mână mașinuța”, a fost răspunsul lui Ionuț.

Poate îți vine să râzi, însă mulți suntem așa.  Ținem așa de mult la lucrurile noastre, că nu îi dăm voie lui Dumnezeu să ne conducă viața. 

Textul de azi, ne spune că noi (Biserica) suntem templul Duhului Sfânt.  Ceea ce înseamnă că El vrea să ne conducă.   Cu Dumnezeu ca gazdă, templul va fi unul sănătos, și funcțional.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video