Duș sub microscop

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Privind în lumea animală, de la cele mai mici păsări și până la marile mamifere, toate ființele mainfestă grijă și atenție față de propriul corp ca o exprimare a instinctului de supraviețuire lăsat de Dumnezeu la creațiune. Lucrurile se schimbă diferit când vorbim de oameni: atât de multe metode de a-ți degrada corpul, atât de multe practici prin care stoarcem tot ce e bun din noi. Mă întreb cum ar arăta lumea albinelor dacă printre ele s-ar găsi adicție față de substanțele insecticide, care le-ar da câteva momente de fericire și visare iar apoi ar depopula stupul?!?

A treia lege a exploratorilor vorbește despre grija față de propriul corp ca o exprimare a credincioșiei față de Dumnezeu. Când o persoană la care ținem foarte mult, ne împrumută sau ne dă spre păstrare ceva valoros, suntem foarte atenți și ne simțim responsabili în fața acelei persoane. Astăzi, gândește în felul acesta cu privire la propriul corp: este al lui Dumnezeu, El mi l-a oferit și în același timp, El vine să locuiască în el. Nu este de o calitate inferioară, chiar dacă sunt aspecte ce nu îmi plac și aș schimba multe la el… Este opera de artă a lui Dumnezeu și El îl numește Templul Său. Nu mai există un altul la fel în lumea această. Și pentru că este al Tău, Doamne, vino astăzi și în mine să locuiști pe veci!

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video