Papagalul

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Într-o seară de primăvară, tatăl meu s-a întors acasă cu un papagal pe umăr. Cineva l-a uitat în tramvai. Ne-am jucat cu el până la miezul nopții  iar dimineața ne-am trezit cu „noaptea-n cap” pentru a relua joaca cu el. Dar dimineață nici urmă de papagal. Am căutat și am tot căutat, dar în zadar. „Unde ar putea fi?” era întrebarea pe care toți o repetam. Triști și dezamăgiți, ne-am așezat la masă.

În liniștea dintre înghițituri, auzim un mic foșnet undeva în spatele dulapului. Sărim cu toții, tragem dulapul și ce să vezi? Papagalul era ghemuit într-o plasă de sârmă care se folosea pentru a proteja sticla de sifon. Acolo și-a găsit odihna.

Așa cum papagalul nostru a căutat un loc pentru el, Duhul lui Dumnezeu te caută pe tine! El vrea să locuiască în sufletul tău. Așa ești făcut! Tu ai nevoie de Dumnezeu iar bucuria Lui este să locuiască în inimioara ta.

Ionel Indricău – masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video