Corbii

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

“„Corb la corb nu-și scoate ochii, ca românul la român” spune un vers românesc care vrea să transmită idea invidiei față de realizările celuilalt. Similar cu acest vers autohton, sud americanii spun și ei că „de vei crește un corb, la final îți va scoate ochii.” Prin urmare, fie că te afli de o parte sau de cealaltă a oceanului, nu poți contrazice natura egoistă, sau păcătoasă, a omului depărtat de Dumnezeu. Cu toate acestea, am descoperit că din punct de vedere științific, proverbul spaniol de este fals. Corbii sunt inteligenți și au o memorie foarte bună. Iar, dacă îl vei crește de mic, nu-ți va face niciodată rău și te va considera părintele său. 
 Când ne gândim la noi și Dumnezeu, ne dăm seama cât de departe suntem de El. Cu toate acestea, ne-a adoptat și L-a trimis pe Isus să ne răscumpere și să ne dea o nouă șansă. Din învățătura de azi nu trebuie să uităm două lucruri: Folosește-ți inteligența și realizează că ești departe de Dumnezeu. Doi: Folosește-ți memoria și adu-ți aminte ce a făcut Domnul Isus pentru tine!

A plătit cu viața lui pentru viața ta! De aceea crede în El și vei fii mântuit!”

Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video