MAi întâi Tata

Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

Apostolul Pavel vorbește de o ascultare totală: „Copii, ascultați de părinții voștrii în toate lucrurile!”. Nu mi-l pot imagina pe apostolul Pavel cerându-le copiilor să asculte, de părinți chiar dacă aceștia îi îndeamnă pe copii să fie necredincioși.Vi-l puteți imagina pe apostolul Pavel spunându-I unui tânăr ai cărui părinți îi cer copilului să se închine la idoli doar pentru ca familia să se poată bucura în continuare de prosperitate: știi, tinere, așa este, părinții tăi îți cer un lucru greșit, dar sunt părinții tăi, și trebui să îi asculți. Dumnezeu știe, și înțelege, nu ai avut ce face, de dragul părinților tăi, poți face compromis cu cerințele Sale.
Dacă în contextul în care Dumnezeu îți cere să respecți Sabatul, și să nu mergi vineri seara după apus la școală sau la cursuri, părinții ar spune: „dar nu poți lipsi de la școală. Școala înseamnă viitorul tău, înseamnă numele nostru, Dumnezeu te înțelege, tu trebuie să mergi la școală pentru a te pregăti pentru viață!” Ce vei face atunci? Păi simplu, aplicând textul lui Pavel, trebuie să ascultăm de părinți în „toate lucrurile”. Noi nu trebuie să uităm niciodată că primul părinte al nostru este Dumnezeu. Fără El, nu am fi existat nici noi, nici părinții noștrii. Datoria noastră este să ascultăm de El, mai întâi. Atunci cănd, cerințele părinților vin în contradicție cu cerințele lui Dumnezeu, cu respect și politețe le vom arăta părinților că voia lui Dumnezeu este mai importantă decât dorința lor și că noi dorim să facem voia lui Dumnezeu.

Îți doresc mult curaj și discernământ dargul meu tânăr pentru a fii mai întâi ascultător de Părintele nostru ceresc și apoi de părinții noștrii pământești.

Adelin Costache, pastor tineret Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video