Pitcairn

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Poate ai auzit despre corabia britanică Bounty. După șase luni în Tahiti, pe 28 Aprilie, 1789, Fletcher Christian a condus o revoltă care l-a înlăturat pe căpitanul William Bligh și susținătorii săi, lăsându-i pe aceștia într-o barcă de salvare în mijlocul oceanului Pacific.
După revoltă, corabia s-a întors în Tahiti, unde au rămas o parte din marinari, în timp ce ceilalți împreună cu un grup de băștinași au plecat spre insula nelocuită Pitcairn.  Acolo după ce au ars corabia, grupul s-a pus pe rele.  Alcoolul, crimele și boala au răpus toți bărbații în afară de unul: John Adams.  

Printre lucrurile luate de pe corabie, John Adams a găsit o Biblie.  Citind-o, mesajul ei l-a condus spre Dumnezeu, după care a început să învețe și femeile rămase împreună cu copiii lor.  Mesajul Bibliei a schimbat viața lor atât de mult încât peste 20 de ani, în 1808 când corabia Topas a ajuns pe insulă a găsit o societate de creștini trăind în pace și liniște unii cu alții, fără crime, boli, și în mod special fără urmă de răzvrătire în inima lor.  Și astăzi Biblia aceea este afișată în Biserica Adventistă de pe Pitcairn ca un monument al puterii transformatoare al Cuvântului lui Dumnezeu.  Lasă-L și tu pe Dumnezeu să schimbe viața ta, trăind învățăturile Bibliei.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video