Oglinda

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Bună dimineața! Te-ai privit astăzi în oglindă? Sigur te vei uita, dacă nu ai apucat încă.
Într-una din lucrările sale, poetul persan Rumi, relatează povestea unui om care de multe zile străbătea pe jos deșertul. A zărit deodată în nisip ceva strălucitor. Era un ciob de oglindă. Omul s-a aplecat, l-a luat și s-a uitat cu atenție la el. Nu mai văzuse niciodată până atunci o oglindă. Privind cu atenție descoperi chipul urât, murdar din fața lui. Surprins exclamă: ”Ce urâțenie! Nu e de mirare că a fost aruncată departe de privirile oamenilor…” A aruncat ciobul și și-a văzut de drum.

Se pare că omul nu a înțeles că acel obiect îi reflecta înfățișarea, că îl arăta chiar pe el, din moment ce nu a acționat pentru a schimba ceva.

Să ne gândim acum la o Oglindă a cărei autor este Însuși Dumnezeu – Scriptura.

Nu este suficient să privești. Te provoc să nu arunci 

Oglinda. Privește zilnic în ea, iar apoi acționează!

Daniela Harja, Instructor Exploratori Cluj – Napoca

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video