Maniere regale

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Știi o țară care a avut sau are în fruntea ei o familie regală? Să presupunem că ești invitat la casa regală a unei țări. Urmează să participi la un dineu oficial, și vei sta alături de regină, de prinți și prințese. După cum știi probabil, la casa regală nu te poți duce cum vrei, nu poți face ce vrei. Există anumite protocoale care trebuiesc respectate. Ți-ar plăcea să ai un ghid care să te învețe tot ce trebuie să știi, astfel încât să nu faci nici o greșeală?
Astăzi vreau să îți spun că exista o astfel de invitație chiar pe numele tău. Mai mult decât atât, tu faci parte din cea mai mare familie regală, regele fiind chiar Tatăl tău. Curând va trebui să stai la masă cu El, însă pentru aceasta trebuie să te pregătești încă de pe acum. Dacă ai nevoie de ajutor, îți recomand un Ghid foarte bun care poartă chiar semnătura Împăratului, căci dorește mult să cineze cu tine. Ghidul te va învăța cum să trăiești, te va mustra când greșești, te va ajuta să îndrepți ce nu este bine, îți va da înţelepciune să știi cum să te pregătești, ca să poți fi “desăvârșit și cu totul destoinic în orice lucrare bună”. 

Consultă zilnic Ghidul și aplică ce îți spune! Doar așa vei fi pregătit.

P.S. – Ghidul e Biblia.

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video