GHIDONUL FURAT

Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

Am auzit odată o poveste puțin ciudată. O gașcă de băieți hoinărea cu bicicletele la marginea orașului. Ca să fie mai palpitant, de multe ori mergeau fără ghidon. Un polițist, după ce i-a avertizat că e periculos să meargă așa, le-a demontat ghidoanele și le-a spus să vină după ele peste trei zile. Dacă deja te-ai înfuriat pe polițist, spune-mi: tatăl tău conduce vreodată fără să țină mâinile pe volan?..
Vezi? Viața e ca o cursă cu bicicleta sau ca o cursă de Formula 1. Dacă iți dorești să câștigi, ții mâinile strâns pe volan. Te-ai întrebat vreodată care este „volanul” tău în viață? 

O maximă spune așa: „Pentru unii, rugăciunea e volanul. Pentru alții, e roata de rezervă.” Pentru tine ce reprezintă rugăciunea? O barcă de salvare în care urci doar când „Titanicul” tău se scufundă?

Poate nu crezi în rugăciune.. Nici eu nu cred în gustul delicios al fructului Pitaya, pentru că nu l-am gustat. Dar îți sugerez să alegi un lucru bun pentru care să te rogi zilnic timp de trei săptămâni, și să vezi ce se va întâmpla.

Astăzi nu mai demontează nimeni ghidoanele bicicletelor pe motiv de nefolosire. Dar există un ticălos hoț de ghidoane, care fură permanent timpul pentru lucruri bune. Numai că ele se vor furate nu doar pentru trei zile, ci pentru veci.

Ce bine că există Cineva care e „calea, adevărul şi viața.” Alege să te ții strâns de El.

Cipriana Gedo, instructor exploratori, Nazna, Conferința Transilvania Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video