Legea Dragostei

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

Versurile unui cântec autohton spun astfel „Când vine vorba de jucat, sunt foarte ordonat”. Este nevoie de reguli precum ordinea chiar și în joacă? Adesea, copiii ar prefera să își lase jucăriile împrăștiate pâna data viitoare când se vor întoarce la ele, desi li s-a spus să nu mai facă asta, însă unii dintre ei vor descoperi aceasta doar când de exemplu, vor descoperi că unele dintre ele lăsate printre roțile mașinii tatălui au fost distruse. Uneori, unii copii răzvrătiți, care n-au înțeles importanța regulilor, aleg să plece de acasă, realizand însa la scurt timp faptul că nu doar acasă, ci atât pe stradă există unele reguli, poate chiar mai aspre decât acasă. 
Atât în joacă, cât și în muncă este nevoie de niște legi precum ordinea și disciplina, pentru a te bucura de ceea ce faci. Dar există o lege mai presus de toate celelalte, care este legea dragostei. Când iubești, ești credincios în lucrurile mici și înțelegi că ai nevoie de autocontrol. Când iubești, ai pace și bunătate în suflet, și te porți cu răbdare și blândețe cu oamenii, căutând să faci bine. Atunci când îi iubești pe cei din jur, te poți bucura mai mult de viață, iar aceasta pare nu doar mai frumoasă, ci și mai ușoară.

Vrei să experimentezi legea dragostei? Această lege L-a făcut pe Dumnezeul cerului să-L dea pe propriul Fiu ca jertfă în locul oamenilor dezordonați și fără reguli, iar acceptarea Sa te poate face ca dragostea să fie o roadă a Duhului Său.

Silviu Dănăilă, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video