Isus e mai aproape decât crezi

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

Cu câţva ani în urmă, o organizaţie caritabilă din New York a făcut un experiment social interesant. Câţiva oameni au fost convinşi să se costumeze în persoane fără adopost şi au fost puşi în diferite locuri în oraş. În acest timp, rude ale acestora au trecut pe lângă ei, convinşi că sunt filmaţi pentru un documentar. Fără excepţie, în fiecare caz aceste persoane au trecut fără să-şi recunoască rudele şi şi-au văzut mai departe de drum. Câteva minute mai târziu, organizatorii le-au arătat imaginile în care fiecare dintre ei trecea fără să se oprească pe lângă cei dragi. Momentul a fost emoţionant, şi toţi au recunoscut că ar fi trebuit măcar să se oprească şi să schimbe câteva cuvinte cu aceşti boschetari deghizaţi. Dacă ar fi făcut asta, cu siguranţă şi-ar fi recunoscut rudele. Ce lecţie importantă! Cum ar fi dacă L-am vedea pe Isus în colegii sau prietenii noştri; sau în oamenii necunoscuţi pe lângă care trecem în fiecare zi. Cu siguranţă atitudinea noastră s-ar schimba. Opreşte-te astazi lângă cineva şi slujeşte-i ca Domnului Isus. Cu siguranţă Isus se va bucura!

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor