Care este motivația ta?

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

Nu îmi place să duc gunoiul, nu îmi place să mă trezesc devreme, nu îmi place să îmi pierd duminicile învățând, nu îmi place să curăț morcovi, nu îmi place să spăl pe jos, nu îmi place să citesc, nu îmi place aspir.. Sunt multe lucruri pe care nu îmi place să le fac, dar cu siguranță urăsc să spăl vasele. Și sunt nervoasă și aproape revoltată de câte ori cineva mă pune să fac unul dintre lucrurile de mai sus.
Iar de cele mai multe ori, mama era cea care mă ruga să fac așa lucruri, care nu îmi fac plăcere. Și mult timp, nu am înțeles de ce. Eram furioasă pe ea de fiecare dată. Însă, am realizat faptul că în realitate, fiecare acțiune ducea în final la un lucru bun.

Reușesc mereu să fac ce mi-am propus în zilele în care mă trezesc devreme, învățând duminici la rând, am avut doar de câștigat, mâncarea era mai bună cu morcovi și întotdeauna cu mult mai bine când este curat în casă.

Însă, dacă nu aspir cum trebuie, sau nu curăț morcovii bine, tot eu voi avea de suferit. Și aici depinde doar de motivația pe care o am. Citesc doar de gura mamei sau citesc pentru mine?

Dar unde îți găsești motivația? Mereu o vei găsi acolo unde investești mai mult. Dacă investești în relația ta cu Dumnezeu şi dacă înțelegi dragostea Sa pentru tine și o accepți, este foarte greu să nu o împarți mai departe. Și când iubești în acest fel, tot ceea ce faci are o calitate mai bună. Morcovii sunt curățați mai bine, duci gunoiul înainte să te roage mama și speli vasele atunci când este nevoie și poate chiar fredonând un cântec.

Ciutan Iosana Miriam, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video