Despre iubirea Lui

Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)

A iubi pare cel mai simplu lucru, pentru că auzim cuvântul iubire de multe ori pe zi. Iubim persoane, iubim lucruri, iubim poziții în societate, iubim realizări artistice și așa mai departe. A iubi înseamnă ceva diferit pentru fiecare om. Noi oamenii iubim dar în mod limitat și determinați de anumite condiții: ne iubim părinții dacă sunt înțelegători; îi iubim pe colegii și prietenii noștri dacă ne ajută; îi iubim pe partenerii noștri de viață dacă ne iubesc și ei la rândul lor. Spre deosebire de noi, Dumnezeu ne iubește necondiționat, indiferent de iubirea noastră. ”El ne-a iubit încă din momentul când noi Îi eram dușmani”. Atât de mult ne-a iubit încât Și-a dat viața pentru noi.
Dacă noi îi iubim pe ceilalți în mod limitat, El ne poate iubi cu ”o iubire veșnică”. Deși nu suntem atotputernici Îl putem iubi și noi în totalitate, fără să Îl așezăm pe El alături de alte lucruri îndrăgite. Dacă simțim că puterea noastră de a iubi este mică, Îl putem ruga pe Dumnezeu să ne ajute, iar El va face acest lucru. În concluzie: iubirea este un act care ține de voința noastră; dacă alegem să Îl iubim, El va putea să ne ajute și vom iubi cu toată inima noastră.

Daniel Chirileanu, Director de Tineret, Uniunea Română

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video