Drum bun?

Unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară, în afară autostrăzilor, este drumul ce leagă Branul de Râşnov. Un drum normal pe care la sfârşit de săptămâna circula foarte mulţi oameni, care vin la munte pentru a se recrea, pentru a găsi o oază de linişte şi pace. Nu este decât legătura dintre viaţa normal, trăită zi de zi şi paradisul la care visează turiştii înainte de a pleca de acasă.
Doar că, de mai mult de un an, autorităţile s-au apucat să repare acest drum din temelii. Şi nu mai termină! Ştiu, au intenţii bune, aşa cum avem şi noi de cele mai multe ori. Dar dacă stai să urmăreşti feţele celor care intră pe acest drum, indiferent din care parte şi apoi, feţele lor dup ace l-au traversat, îţi dai seama de dezamăgirea pe care o au şi de faptul că ziua lor nu va mai fi pe măsură aşteptărilor.

În afară semafoarelor care sunt în funcţiune şi după miezul nopţii, când nu circula nimeni, chiar şi partea reparată deja lasă de dorit.

Uneori, viaţa noastră seamănă cu acest drum. Plină de gropi, care par că nu se mai repara niciodată şi care, lasă în urma lor numai persoane dezamăgite. Ce pot face în aceste sens? Păi prea multe nu. Dar dacă îmi încep ziua cu o rugăciune, în care să ţin cont de nevoile celor din jur, Domnul poate schimba ceva… mai întâi atitudinea mea şi dorinţa sinceră de a mă schimba, apoi, tot El, poate începe reparaţia “gropilor” făcute în viaţa mea.

„Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău” Matei 6:9

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video