Punctul de sprijin

Care e cea mai mare greutate pe care ai ridicat-o până acuma? Sunt oameni care se întrec în concursuri de forță cu rezultate incredibile. Cel mai puternic om de pe pământ, conform Guinnes World Records este Eddie Hall. La un concurs din 2016 el a bătut recordul de la acea vreme (463 kg) ridicând 500 de kg! Cum ți se pare? O realizare incredibilă pentru un om.
Ce-ai zice însă dacă cineva ar emite pretenția că poate ridica cu ușurință tot pământul. Planeta Pământ! Probabil știi deja la cine mă gândesc. Arhimede (287 – 212 î.Hr) spunea cu dezinvoltură că poate să facă asta: „Dați-mi un punct de sprijin și voi muta Pământul din loc.” Între moștenirile cele mai practice și folositoare lăsate de el se numără pârghiile și scripeții. Pe acestea le folosim foarte mult în tabere. Principiul din spatele enunțului lui Arhimede e unul corect. Cu ajutorul unui punct de sprijin poți realiza lucruri fantastice, chiar să muți Pământul. Cel puțin teoretic, pentru că până acuma nu a găsit nimeni un punct de sprijin pentru asta.

Și totuși, nu Pământul e cel mai greu de urnit. Ci inima omului! Atunci când omul se împietrește devine cea mai mare povară posibilă pentru Dumnezeu. Ceea ce e frumos la Dumnezeu este că El nu duce lipsă de puncte de sprijin. De fapt, El Însuși este punctul de sprijin de care avem nevoie pentru a îndepărta inima noastră de piatră. Dacă îl ai pe Dumnezeu ești mereu în siguranță!

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul și s-ar clătina munții în inima mărilor, chiar dacă ar urla și ar spumega valurile mării și s-ar ridica până acolo de să se cutremure munții. – Psalmii 46:1-3

Dorgo Adrian, Director Exploratori – Conferinta Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video