Izolarea și singurătatea

De multe ori eşti singur în multe situaţii dificile, iar sentimentele încearcă să pună stăpânire pe tine. Uneori, chiar dacă eşti în mijlocul unei mulţimi de oameni, asta nu te va împiedica să te simţi izolat şi singur.
Cum ai putea să te pregătești pentru aşa ceva? Pentru a face faţă greutăţilor și pericolelor nebănuite în mediul urban dar şi în sălbăticia naturii, pregătirea este atât de vastă.

O regulă de supraviețuire în astfel de situaţii este să te păstrezi sănătos mental și psihologic. Acest lucru este dificil de făcut atunci când treci prin situații dificile care necesită adaptarea la o schimbare bruscă, pierderea bunurilor materiale și a stilului de viață. Adăugă la aceasta simțirea singurătății.

Suntem ființe sociale, adică trebuie să fim în contact cu alți oameni. De aceea este foarte ușor să intri în disperare când ești izolat.

Cum poți să lupți cu această situaţie?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fi mereu ocupat în activităţi raţionale. A fi inactiv duce la gândire negativă. Un exemplu în acest sens este atunci când te culci, dar nu poţi adormi, pentru că mintea începe să lucreze, concentrându-se de obicei pe probleme și sentimente negative. Totuși, aţi păstra mintea ocupată nu înseamnă că trebuie să faci multe sarcini într-o manieră dezordonată. Fiecare sarcină trebuie să conducă la îndeplinirea unui scop dat. Un om fără scopuri este un om pierdut, atât în supraviețuire cât și în viaţă.

Oricât de singur şi izolat te-ai simţi uneori, să nu uiţi că niciodată nu eşti singur: Domnul Isus este mereu cu tine!

„Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.” Deuteronom 31,6

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video