Aparențe înșelătoare

„…păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.” Geneza 4:7

O localnică din partea de nordest a regiunii San Antonio a învățat într-un mod neplăcut că aparențele înșeală.

După ce a salvat ceea ce păreau a fi doi pui de pisicuță abandonați, Jane Dinscore, o persoană ce era pasionată de animale, i-a dus acasă la ea să îi îngrijească și să îi pună pe picioare. A crezut că sunt pui de pisică Bengaleză când le-a analizat blănița și le-a dat să bea lapte.

Acești au reacționat foarte agresiv și au distrus sticluțele cu care Jane a încercat să îi hrănească. După mai multe încercări în urma cărora s-a ales cu mai multe răni destul de adânci, Jane a decis să ceară ajutor de la Serviciul de Control al Animalelor (Animal Control Service). Când aceaști au ajuns au descoperit că cei doi pui de pisicuță erau de fapt doi pui de râs din sălbăticie.

Purtătorul de cuvând al ACS, Lisa Norwood, a apreciat actiunea lui Jane, dar a rugat-o ca pe viitor să nu mai facă așa. “Cred că motivația ei a fost una bună, spunea Lisa, dar noi trebuie să ne folosim ochii și mintea și să luăm decizii înțelepte. Dacă nu cunoști e mai bine să întrebi! Avem la dispoziție foarte multe surse în zilele acestea.”

Păcatul întotdeauna pare inofensiv la prima privire, dar pericolul pândește în locuri și lucruri neașteptate. Așa că te provoc astăzi să vezi dincolo de muzica ce o asculți, de filmul preferat, de site-uri accesate, de plăceri nevinovate și fapte pe care le fac toți…în spatele lor este cumva vreun pericol?

Îmi doresc ca astăzi fiecare dintre noi să luam decizii corecte!

Bobi Ciocarlan, pastor, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video