Un singur scop

Nu se odihnește, nu obosește și nici nu se plictisește. Mai mult, știe să lucreze în echipă și îndeplinește cu consecvență toată fișa postului chiar dacă în situații limită implică chiar și sacrificiul suprem, moartea. Pentru o linguriță de miere pe care o servești dimineața la micul dejun, 12 albine lucrătoare au muncit o viață întreagă!
Este fascinant să observi organizarea unui stup de albine!

Cum ies din fagure, albinele lucrătoare își usucă aripioarele și încep… treaba. Fiecare însă cu rolul ei. Unele sunt doici, altele îngrijitoare, altele asigură aerul condiționat iar restul adună nectarul pentru fabricarea mierii. Nici vorbă să-și ia vreun liber pentru week-end sau concediu de odihnă!

Atunci când nu pot munci afară, lucrează în stup. Albinele parcă ar fi niște mașini care lucrează fără încetare, non stop.

Trăiesc pentru un singur scop, să-și slujească regina. Iar rezultatul este unul extraordinar. Mierea, este singurul aliment care nu se alterează!

Tu, cum te-ai simți dacă ai avea de făcut doar un singur lucru, zilnic, pe termen nelimitat? Parcă nu-i plăcut să fi albină, așa-i?

Totuși, misiunea noastră pe acest pământ este de a lucra neîncetat pentru Rege.

Iar rezultatul, va fi unul ce ține mult mai mult decît mierea, pentru că va fi Veșnic!

Biblia ne spune:

„Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat.” 1 Tesaloniceni 5.16-17

Astăzi, ai șansa să-i permiți Regelui să locuiască în inima ta și să-l descoperi prietenilor tăi.

În drumul tău spre școală, fredonează în gând, un imn de laudă Tatălui Ceresc.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video