Un deliciu

Ai văzut cum se face pâinea la țară, la bunici?
Te provoc să-ți iei timp și împreună cu părinții tăi să experimentezi acasă, plăcerea de a pregăti, cu mânuțele tale, o pâine cu adevărat gustoasă.

Frământă, privește cum crește aluatul, simte mirosul plăcut când scoți pâinea fierbinte din cuptor, de parcă ar fi un balsam pentru sufletul tău !

Pentru mulți oameni, pâinea este un aliment de bază și deși o consumăm zilnic, parcă nu ne săturăm de ea.
Când ne purtăm amabil cu ceilalți și manifestăm interes față de ei, realizăm un lucru simplu și totuși cât de “hrănitor“ este pentru suflet !

Îți amintești vreo ocazie când ai auzit vreun zvon neplăcut despre tine ?

Poate că te-ai întristat, poate te-ai izolat față de ceilalți și totuși dacă s-ar fi găsit o singură persoană care să-și ia timp și să te abordeze cu câteva cuvinte amabile, câte lucruri s-ar fi schimbat !

«Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu ce judecată judecați, veți fi judecați; și cu ce măsură măsurați, vi se va măsura.» Matei 7:1-2

Dacă ai avut parte de încurajări din partea celorlalți, cu siguranță știi cât este de hrănitoare. Și poate că acele încurajari le-ai primit tocmai când aveai nevoie de ele.

Roagă-te Tatălui Ceresc ca și astăzi să te porți frumos cu cei din jurul tău.

Transmite cuvinte pline de încurajări !

Arată-le că îți pasă de ei !

La sfârșitul zilei vei descoperi că propriul tău suflet va fi hrănit.

Adevărata valoare, stă în lucrurile simple.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video