„Atenție, câine rău”

Ai trecut vreodată pe lângă o casa pe a cărei poartă ai găsit inscripția „Atenție, câine rău”?
Mi s-a întâmplat, nu de putine ori, să intru într-o astfel de curte și să descopăr fie că nu este niciun câine, fie că acel câine rău era de fapt un cățeluș frumos și jucăuș!

Am fost foarte surprins să descopăr ca una din inscripțiile descoperite într-un mare sit arheologic era “Atenție, câine rău”. Într-o zi călduroasă de August în anul 79 d.Hr zeci de mii de oameni se bucurau de viața lipsită de griji din golful Napoli, la poalele muntelui Vezuviu. Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple! Însă așa e cursul vieții. Nu știi ce aduce clipa ce vine. In amiaza zilei orașele înfloritoare Pompei și Herculaneum nu mai existau! Casele erau acoperire de cenușă și atmosfera încărcată de gaze toxice în urma erupției vulcanului Vezuviu. Din descoperirile arheologice târzii se știe despre aceste orașe ca erau adevărate centre de opulența și desfrâu. Totuși, între plăcile descoperite se numără una care atrăgea atenția către un câine rău. Paradoxal, nu? Din doua orașe a rămas ca moștenire o inscripție de acest fel.

Societatea în care trăim se aseamănă foarte mult cu cea din orașele romane amintite mai sus. Iar sfârșitul nu e departe! La ce ești atent astăzi? Biblia te provoacă să deschizi ochii și să fii prevăzător:

„Fiți treji și vegheați! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.” 1 Petru 5:8

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video