Broasca țestoasă

O broască țestoasă voia să-și petreacă iarna în Florida, dar știa prea bine că nu va putea călători atât de departe singură. A convins o pereche de gâște să o ajute. Fiecare din ele urmau să țină în cioc o bucată de sfoară, în timp ce broasca țestoasă avea să apuce cu dinții de mijlocul sforii.
Zborul a decurs destul de bine până când cineva de jos, privind cu admirație la cele văzute, a exclamat: “Cui i-a trecut prin minte așa ceva?!”

Incapabilă să reziste șansei de a primi credit pe meritul personal, broasca și-a deschis gura și a spus: “Ideea a fost a mea!” Cu toții știm ce a urmat.

Nu uita ce scrie în:

„Mândria merge înaintea pieirii, și trufia merge înaintea căderii. Mai bine să fii smerit cu cei smeriți, decât să împarți prada cu cei mândri!” Proverbe 16,18-19

Ramona Andras – Coordonator de zonă, Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video