Înţepătura de albine

De când mă știu sunt vorbăreț. Și cum nici la masă nu îmi tace gura, odată mi-a intrat o albină în gură; m-a mușcat de buza din interior şi apoi a ieşit. Norocul meu a fost că nu eram alergic la albine! Primul lucru care l-am făcut a fost să frec locul cu multă sare şi ceapă.
Probabil nu este cazul tău, dar se poate întâmpla oricui, oricând și oriunde.

Tu ce ai face dacă te-ar mușca o albină?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să scoţi acul. Nu încerca să apuci acul cu degetele sau cu o pensetă, deoarece rişti să storci şi mai mult venin. În schimb, zgârie uşor zona cu unghia sau cu un card.

Odată scos acul, spală bine zona cu apă şi săpun. La fel şi dacă este vorba despre o înţepătură de viespe (acestea nu-şi lasă acul în piele). Aplică gheaţă sau altceva foarte rece la locul înţepăturii, pentru circa un sfert de oră, dar niciodată direct pe piele, ci într-un prosop sau într-un tricou.

Pentru reducerea durerii pune o compresă îmbibată cu apă în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu.

Dacă eşti alergic vor apărea unele simptome: dificultatea de a respira, greaţă, umflarea limbii, a feţei sau a mâinilor, ameţeală, crampe abdominale, senzaţie de apăsare în piept. Este esenţial să ajungi cât mai repede la spital. Reacţiile apar de obicei imediat după înţepătură, dar pot să apară şi după circa 60 de minute.

Deşi nu prea ai cum să prevezi astfel de accidente, este bine să nu foloseşti parfum puternic şi nici să îmbraci haine foarte colorate.

Nu uita că veninul albinelor este diferit de cel al viespilor. Deci chiar dacă o persoană nu este alergică la înţepătura de albine, ar putea fi totuşi la cea de viespi. Şi invers.

Orice problemă ar apărea în viața ta, trebuie să ști că:

„Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” 1 Corinteni 10,13

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video