Metamorfoza

Lunea trecută am intrat în lumea fascinantă a fluturilor. Ei ne predau cel mai bine sloganul Carpe Diem. E sloganul care a inspirat generații întregi. Imediat după Revoluția din 1989 a început să se audă din ce în ce mai mult și în România. Situația dată leagă inconfundabil sloganul de libertate. Nu poți trăi clipa în mod autentic fără libertate. Problema este că libertatea nu este înțeleasă de fiecare dată cum ar trebui.
Am convenit că iubim fluturii. Ne inspiră să trăim calitativ! Dar cred că știi foarte bine cum ia naștere acest campion al frumuseții. Femela fluture depune un ou pe o frunză. Din ou se formează mai apoi incredibila, formidabila și spectaculoasa…omidă! Îți plac omizile? Nu-i așa că îți crește inima când o vezi mișcându-și agale piciorușele numeroase pe o frunză? Dintre toate „mișcătoarele” pot spune că omida face parte din topul celor de care nu mi-e dor niciodată! Apoi, omida se transformă în crisalidă sau pupă. Omida se prinde de o ramură cu o centură din mătase și se transformă într-un fel de săculeț cu carapace tare. De aici…apare minunea de fluture. Acest proces e denumit metamorfoză.

Interesant, nu-i așa? Când te gândești la libertatea și frumusețea fluturelui și apoi la limitarea și ciudățenia omizii nu poți să nu te minunezi. Noi oamenii ne asemănăm foarte mult cu acest proces de formare fluturelui. Biblia ne spune că am fost creați din țărână. Ei bine, mulți din cei ce nu înțeleg ce înseamnă libertatea rămân limitați la țărână. Se bucură de hrana săracă de jos. Aș putea să scriu mult despre ce poți găsi pe jos, dar cred ca le știi prea bine. Prefer să te provoc spre înălțimi. Da, suntem țărână, dar Dumnezeu vrea să ne dea aripi. Asta înseamnă libertate. Să te înalți! Nu cu mândrie, ci spre Dumnezeu. Astăzi trăiește clipa știind cât ești de special pentru Dumnezeu. Fii curios și învață cu El!

„..fac un singur lucru: uitând ce este în urmă și aruncându-mă spre ce este înainte, urmăresc ținta, alergând spre premiul chemării de sus a lui Dumnezeu, în Christos Isus.” Filipeni 3:13-14 (NTR)

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video