Creați după chipul Său

Un băiețel s-a așezat cu creioanele sale și cu o foaie de hârtie la masa din bucătărie și a început să deseneze. Tatăl său, remarcând că băiatul muncea din greu la masă, s-a oprit lângă el și l-a întrebat:

– Ce faci, fiule?

– Îl desenez pe Dumnezeu, a răspuns băiețelul.

– Dar, fiule, nu-l poți desena pe Dumnezeu, a spus tatăl. Nimeni nu știe cum arată Dumnezeu.

Băiețelul s-a oprit pentru un moment și apoi a spus:

– Ei bine, vor știi după ce voi termina!

Majoritatea oamenilor sunt de acord cu tatăl din povestirea de mai sus. Nimeni nu știe cum arată Dumnezeu. Dar, poate acesta este motivul pentru care El ne-a creat și ne-a chemat să Îl slujim. El ne-a creat „după chipul Său” așa încât să putem, într-un fel, să-L prezentăm lumii.

Folosind culorile pe care le avem, fiecare dintre noi Îl desenează pe Dumnezeu pentru cei din jur: familie, prieteni, colegi, vecini, etc. Nu trebuie să ne îngrijorăm! Trebuie să Îl slujim în mod unic, cu capacitatea și darurile pe care le avem. Astfel, oamenii își vor face o idee despre cum arată Dumnezeu! De aceea, haideți să lăsăm ca viața noastră, comportamentul nostru, vorbirea noastră să Îl deseneze frumos și cei din jurul nostru să își dorească să Îl cunoască, să ajungă să Îl iubească și, împreună, să pășim pe calea care duce în Împărăția Sa!

„Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” (Filipeni 4,8)

Ramona Andras, Coordonator Exploratori Zona Centru, Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video