Un om al păcii

„Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul!” Evrei 12:14

Cu 104 ani în urmă pe 28 Iunie 1914 a aut loc Atentatul de la Sarajevo. Acesta a mai fost supranumit și „Împușcătura care s-a auzit în toată lumea”. În atentat au fost uciși arhiducele Franz Ferdinand, moștenitorul coroanei Austro-Ungariei și soția sa, ducesa Sophie Albina Chotek, de către extremistul sârb Gavrilo Princip. Acesta a fost unul dintre cei șase membri ai rețelei teroriste coordonate de Danilo Ilić, care avea în spate organizația Mâna Neagră. Obiectivul politic al atentatului a fost desprinderea provinciilor slave din sudul Austro-Ungariei, astfel încât să formeze Iugoslavia. Atentatul a dus direct la izbucnirea Primului Război Mondial, când Austro-Ungaria a trimis un ultimatum Serbiei, care a fost parțial respins. Austro-Ungaria a remis Serbiei o declarație de război, ceea ce a însemnat izbucnirea conflagrației.

O bună parte din oameni, de-a lungul istoriei au crezut că pot rezolva probleme prin violență, prin răzbunare, prin intimidare sau prin alte mijloace deloc divine. Este posibil că pentru o vreme acțiunile lor au adus rezultate dar întotdeauna pe termen lung beneficiile au fost net inferioare pierderilor. Gestul necugetat al asasinului Gavrilo a condus la moartea a peste 20 de milioane de oameni. Un preț pe care dacă l-ar fi știut de la început probabil că ar fi fost mai reținut în a declanșa această avalanșă.

Ai grijă azi la orice gest care nu este aducător de pace. Urmările lui pot fi greu de estimat. Pacea vine de la Dumnezeu și este aducătoare de binecuvântare.

Alege azi să fii un om al păcii

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor