Doar cuvinte

Îți plac orele lungi, care parcă nu se mai termină, în care profesoara de limba română explică anumite noțiuni gramaticale greoaie? Dar predicile lungi, care depășesc ora stabilită pentru final? În ambele cazuri mă uitam la ceas cu obsesie. Știi ce era cel mai rău? Când aveam impresia că au trecut măcar 20 de minute, iar în realitate încă nu trecuseră 5!
Nu știu dacă ai auzit vreodată discursul pe care îl rostește un președinte cu ocazia investirii în funcție. De regulă discursul este destul de plictisitor pentru oamenii de rând, ca mine și ca tine. Dar e bine că nu e lung! De fapt, nu întotdeauna. În martie 1841 William Henry Harrison a devenit cel de-al nouălea președinte al SUA. Până în acel moment el a fost cel mai vârstnic președinte instalat în biroul oval (68 de ani). L-au depășit doar Ronald Reagan și actualul președinte Donald Trump.

Discursul l-a scris el însuși. Și încă ce discurs! A avut atât de multe lucruri de transmis poporului american, încât cu greu a reușit să scape de câteva cuvinte și expresii pentru a ajunge la un număr de 8445 de cuvinte! Ca să îți faci o idee vagă, acest devoțional însumează 452 de cuvinte. A avut nevoie de aproape două ore pentru a citi tot ce a scris despre viitorul țării. Comparativ cu acest discurs avem discursul președintelui Barack Obama din 2012. Harrison a ținut un discurs de cel puțin patru ori mai lung!

La scurt timp după ce a fost instalat în calitate de președinte, Harrison a murit. De fapt, exact la o lună după inaugurare. Sunt specialiști care leagă motivul morții președintelui de condițiile meteo nefavorabile din ziua discursului. A fost o zi friguroasă, iar Harrison a refuzat să îmbrace un palton, să ia o pălărie sau mănuși. La doar câteva zile după ceremonie a răcit puternic, iar în aprilie a murit de pneumonie. Astfel a devenit președintele care a făcut cel mai puțin din ce a promis în campania pentru președinție.

Mulți dintre noi iubim să vorbim mult. Dar atunci când vorbești mult, greșești mult (așa scrie în Biblie). Sunt momente în care e nevoie să vorbești cât mai mult și cât mai bine (când ești ascultat la limba română!). Dar e bine să știi să vorbești puțin și bine, în general. Isus, pe cruce a rostit doar câteva cuvinte și cu acestea a schimbat viitorul meu și al tău! Al întregului Univers!

Astăzi fii ca Isus la vorbă! Alege-ți bine cuvintele!

„Stăpânul Domn Mi-a dăruit o limbă iscusită pentru a ști să sprijin cu vorba pe cel obosit. Dimineață de dimineață El mă trezește și mă face atent ca să ascult asemenea unui ucenic.” – Isaia 50:4 (NTR)

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video