Alb sau negru?

Ursul polar este unul dintre cele mai fascinante mamifere. Trăiește în medie 35-40 de ani și este considerat cel mai mare animal de pradă de pe uscat. În limba latină numele lui este Ursus Maritimus, adică Ursul Mării, având capacitatea de a sta sub apă timp de 5 minute. La maturitate ursul polar ajunge la o greutate de 600 de kg la masculi, iar la femele 300 de kg. Stând pe labele posterioare poate ajunge la înălțimea de 3 metri!
Dacă până aici lucrurile sunt clare, vreau să te încurc puțin. Cel mai mult îmi place la ursul polar blana pufoasă și albă. Mi-ar plăcea foarte mult să mă cuibăresc lângă el și să mă joc în „părul” lui! Lucrul acesta nu e posibil deoarece ursul polar nu apare pe lista prietenilor oamenilor. Dar dacă, totuși, te-ai putea apropia de el ai rămâne surprins. Blana lui nu e albă! Noi o vedem albă din cauza faptului că reflectă albul zăpezii din jur. Blana are doua rânduri de păr. Un prim strat este scurt, des și pufos și are ca rol protejarea de frig. Al doilea strat este format din fire groase și mătăsoase care pot ajunge la lungimea de 15 cm. Acestea conduc căldura soarelui spre piele. De fapt, firele din blana ursului polar sunt transparente, iar pielea lui este…da, exact așa cum te gândeai, NEAGRĂ! Îți vine să crezi? Ei bine, explicația este foarte logică. Ai purtat vreodată un tricou negru într-o zi călduroasă de vară? Dacă da, cu siguranță te-ai „copt”. Pielea neagră a ursului polar reține căldura de la soare, motiv pentru care el nu simte frigul.

Moș Martin (al zăpezilor) ne învață o lecție astăzi. Dacă negrul este păcatul, iar albul neprihănirea, lecția e simplă. Noi toți suntem păcătoși, dar dacă reflectăm lumina pe care ne-o dă Dumnezeu prin Biblie devenim curați, neprihăniți, albi! Și acest lucru este posibil chiar și în cele mai „înghețate” circumstanțe! Cu cât stai mai aproape de Dumnezeu cu atât devii mai alb. Pe măsură ce studiezi mai mult Biblia vei observa că „înghețul” dispare din viața ta.

Astăzi, citește mai mult din Biblie și stai mai aproape de Dumnezeu!

„De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada.” Isaia 1:18

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video