Batalia pentru mântuirea ta

„În ajutorul Tău nădăjduiesc, Doamne!” Geneza 49:18

Bătălia de la Marengo a avut loc pe 14 iunie 1800 în apropierea localității italiene Alessandria și a constituit bătălia cea mai importantă a Războiului celei de-a doua Coaliții. În ciuda succesului inițial al austriecilor, care reușiseră să învingă armata franceză până la începutul după-amiezii, sorții bătăliei s-au schimbat în mod dramatic, astfel că, până seara, francezii au câștigat o victorie decisivă. Atacul austriac a venit în momentul în care un mare detașament al armatei franceze era plecat în căutarea unei noi strategii de a ataca inamicul. Când au înțeles pericolul, francezii au chemat înapoi pe câmpul de luptă detașamentul plecat în recunoaștere, ceea ce a schimbat soarta luptei. Prețul plătit de francezi a fost moartea generalului care conducea detașamentul plecat în recunoaștere și care atunci când s-a întors înțelegând dificultatea armatei sale s-a pus în prima linie alături de soldați. Curajul lui a inspirat pe luptători să fie și ei plini de curaj și să lupte până la victoria finală.

Dintre toate bătăliile decisive care s-au dat vreodată de departe cea mai importantă este bătălia care se dă pentru mântuirea ta. Zilnic au loc lupte în acest mare război. Pornește azi cu gândul că poți avea succes în această luptă numai cu ajutorul Marelui General, Isus Hristos. El a murit deja pentru tine și este gata să fie alături de tine în cele mai mici și neînsemnate lupte. Cere-I ajutorul. Vrăjmașul tău este unul foarte puternic. Nu te porni singur la luptă vei fi mereu învins. Ori de câte ori simți pericolul cere fără ezitare ajutorul Generalului. Cu el vei fi biruitor!

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video