Salvează vieți

Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?

Dintre toate răspunsurile posibile, sper că l-ai găsit și pe al meu. Toate acestea pot schimba starea de spirit a cuiva. Și asta nu pentru că acestea au o putere magică, ci datorită motivației celui care le oferă.

Mântuitorul spunea:

„Căci oricine vă va da să beți un pahar de apă în numele Meu pentru că sunteți ai lui Hristos, adevărat vă spun că nu‐și va pierde răsplata.” (Marcu 9:41)

Adică oricând facem lucruri pentru Domnul, acestea se pot transforma în putere de viață pentru cei din jur.

Cartea The Fall of the Fortresses descrie cum în timpul unui raid aerial al orașului Kassel din Germania, unul din avioanele B-17 a fost ciuruit de artileria antiaeriană a orașului. Însă deși un proiectil a străpuns rezervorul de combustil al avionului, acesta nu a explodat.

După întoarcerea la bază, pilotul a cerut o anchetă. În rezervor au fost găsite încă 10 proiectile neexplodate. Cercetările mai atente au arătat că toate proiectilele în afară de unul erau goale. Al 11-lea însă avea în el un bilet pe care scria în limba cehă: „Doar atât am putut face acum”.

Se pare că prizonierii cehi puși să lucreze într-o fabrică de armament, umpleau proiectilele corect, doar atunci când erau supravegheați îndeaproape. În rest puneau biletele.

Puținul lor a salvat însă multe vieți. Aici e și chemarea ta… să salvezi vieți.

Ce vei face astăzi pentru ajuta pe cei din jur?

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte – Romania

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video