Credința trebuie trăită

În urmă cu câțiva ani, împreună cu un prieten, am hotărât să oferim un sandwich gustos oamenilor străzii din localitatea în care trăiam. Așa că aproape în fiecare seară pentru o vreme, cumpăram câteva pâini și pate pentru a face sandwichuri. Cu sandwichurile aceste învelite în șervețele, plecam la plimbare pe străzile orașului, în căutarea oamenilor care se puteau bucura de ce le pregătisem. Cât ne costa totul? Aproximativ 15 lei. Dar în fiecare ocazie străbăteam orașul pentru a oferi acele sandwichuri.
Am învățat atunci că Dumnezeu poate să facă lucruri uimitoare atunci când punem în mâna Sa resursele noastre. El poate lua puținul oferit și îl înmulțește spre slava Sa.

Uneori avem tendința de a crede că puținul nostru nu va face mare diferența. Îți aduci aminte de băiețelul care a mers să îl asculte pe Isus, având în traista sa cinci pâini de orz și doi pești? Sigur era și el flămând, dar a ales să dea hrana sa lui Isus. Îți mai aduci aminte câți oameni au fost hrăniți?

Dragul meu explorator, aș vrea să nu uiți un lucru. Credința trebuie trăită. Iacov spunea:

„Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana de toate zilele, și unul dintre voi le zice: „Duceți-vă în pace, încălziți-vă și săturați-vă!” fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? Tot așa și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însaș.” (Iacov 2:15-17)

Astăzi te provoc să începi săptămâna într-un mod diferit. Gândește-te la cineva din localitatea ta care are o anumită nevoie. Poate cineva care are nevoie de hrană, sau un bătrân care are nevoie de curățenie în curte sau în casă, o mamă care are nevoie de cineva să o ajute să aibe grijă de un copilaș, cineva care are nevoie de o haină sau o pereche de pantofi… ia o hotărâre să ajuți pe cineva în locul lui Isus. El va binecuvânta tot ce faci.

Implică și grupa ta în proiectul tău, chiar și pe părinți. Din toată experiența mea, cel mai mult mi-au plăcut discuțiile pe care le aveam cu prietenul meu. Chiar mă consider câștigat.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video