Lumini tăcute

Pentru astăzi am ales un verset greu. Nu îl numesc greu pentru că ar fi greu de înțeles, ci pentru că e greu de pus în practică. Vrei să îl citești cu voce tare?

„Faceți totul fără să vă plângeți și fără să vă certați; ca să Îl reprezentați onorabil pe Dumnezeu ca fii ai Săi. Astfel să străluciți ca niște lumini în mijlocul lumii formate din această generație necinstită și degradată.” (Filipeni 2: 14,15)

Ei, cum e? Îți place?

Dacă ai citit cu atenție, ai observat că nu ni se spune să facem unele lucruri fără să ne plângem, ci să facem totul fără să ne plângem. Te-ai plâns vreodată? Poate despre școală, despre prea multe teme, despre toată nedreptatea care există la tine în clasă. Sau poate te-ai plâns despre mâncare, care uneori e prea sărată alteori prea nesărată. Poate nu îți place să împarți camera cu fratele sau sora ta. Poate chiar astăzi de dimineață te-ai plâns că trebuie să te trezești din nou să mergi la Biserică.

Cum ar fi oare să nu te mai plângi de nimic. Și nu pentru că totul ar fi perfect, ci pentru că ai alege să nu o mai faci. Începând de azi să vezi partea bună a lucrurilor… și dacă tot analizăm versetul, și să nu te mai cerți.

De ce? Pentru ca să îl reprezentăm frumos pe Dumnezeu. Știi că sunt unii oameni care nu îl cunosc deloc pe Dumnezeu, iar atunci când află că tu ești copilul Său, îl văd pe Dumnezeu în tine? Defapt Isus chiar a spus că noi suntem lumina lumii. Un far luminător în această lume necinstită și apăsată de păcat. Iar rolul luminii este să fie diferită de întuneric.

Dacă atunci când toți cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu te văd și pe tine plângându-te și certându-te ca ei, nu vor vedea nici un motiv să își dorească să-L cunoască și ei. Însă dacă ei vor vedea bucuria ta în mijlocul problemelor, își vor da seama că Dumnezeu poate să aducă bucurie și în inima lor.

De aceea azi, fi o lumină pentru cei din jur. Înarmează-te cu un zâmbet autentic și pretutindeni unde vei fi luminează frumos.

Sunt chiar curios dacă nu cumva vor observa cei din jur schimbarea. Dacă da, spune-le și lor versetul de azi.

P.S. Nu uita, versetul acesta nu e doar pentru Sabat.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor