Inundațiile

În istoria omenirii nu există o luptă mai îndelungată – și mai inteligentă – cu inundațiile decât cea dusă de olandezi. Cum suprafața Olandei este în proporție de două treimi sub nivelul mării, confruntarea cu apele este în ADN-ul locuitorilor săi. Ei au început să lupte cu inundațiile încă din secolul IX, când au construit o serie de diguri.
De-a lungul timpului, olandezii s-au perfecționat constant în această bătălie și au recurs la canale, baraje și diguri tot mai sofisticate pentru a face față apelor, mai ales în secolul XX, unde au avut tehnologia de vârf de partea lor. Ei nu doar că au reușit să facă față apelor, dar au și „recucerit” teritorii care, altădată erau sub ape. Bătălia lor continuă, însă se va dovedi tot mai grea, pe măsură ce încălzirea globală se accentuează.

La fel și pe paginile Vechiului şi Noului Testament, se găsesc pretutindeni numeroase referiri şi aluzii la un conflict neîntrerupt desfăşurat între Dumnezeu şi Satana, între bine şi rău, atât la nivel cosmic, cât şi la nivel personal.

Iar acest conflict te privește și pe tine. Nu poți fi neutru!

Alege zilnic, să fii de partea binelui.

Iată un pas concret, pentru astăzi: fii asemenea unui copil, sincer, cu fața senină, privirea clară, care te privește direct în ochi, plin de viață!

Sinceritatea înseamnă o inimă deschisă spre adevăr.

„Fii biruitor, suie-te în carul tău de luptă, apără adevărul, blândețea și neprihănirea, și dreapta ta să strălucească prin isprăvi minunate!” Psalmi 45:4

Pentru Domnul …

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video