Cel mai important glas

Antropologul Ethel Alpenfels povestește despre un pădurar care se plimba împreună pe străzile unui mare oraș cu un bun prieten. La un moment dat, acesta s-a oprit și i-a spus prietenului său: „aud un greier”. „Imposibil în gălăgia asta” i-a spus prietenul său. Dar pădurarul era atât de sigur pe ce auzise că a început să îl caute, și într-adevăr, în crăpătura unui zid, nu departe de ei, au găsit un greier.
Pentru că prietenului său nu îi venea să creadă ceea ce se întâmplase, pădurarul i-a făcut o demonstrație, și scoțând o monedă din buzunar, i-a dat drumul pe trotuar. La clinchetul monedei, toți cei din jurul lor s-au oprit și s-au întors spre ei.

„Vezi”, a spus pădurarul, „urechile noastre aud sunetele familiare. Eu m-am deprins să aud greieri.”

Psalmistul spune:

„Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El Și-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viața mea.” Psalmii 116:1-2

Asta înseamnă că Dumnezeu s-a deprins să ne audă, și pentru El, tu contezi foarte mult și chiar dorește să îți audă glasul. De aceea, azi te invit să stai de vorbă cu El. Spune-i tot ce simți. Despre orice subiect. Invită-L în diferite aspecte ale vieții tale. Însă în același timp, învață să Îi cunoști și tu glasul prin studiul Cuvântului Său. Sunt sigur că are multe să-Ți spună. Mai mult chiar, în momente cruciale ale vieții tale, Vocea Sa chiar poate fi o călăuză către cel mai bun drum.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video