Degerături

El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui! Psalmul 91:4

Degerăturile sunt cauzate de înghețarea pielii și a țesuturilor ei, pe părțile expuse ale corpului: degetele de la mâini, degetele de la picioare, nas, urechi, obraji și bărbie. În primă fază, pielea se răcește și se roșește; apoi amorțește devine tare, palidă, apar furnicături, înțepături și durere.

Pentru a preveni, îmbracă mai multe straturi de haine subţiri care să îți păstreze aerul cald pe lângă corp, iar stratul exterior de îmbrăcăminte să fie rezistent la apă. Este bine să folosești un regim alimentar echilibrat, bogat în calorii care să furnizeze energie calorică şi termică. Pe cât posibil menţine-te în permanenţă hidratat şi protejează-te de umiditate, vânt şi frig.

Dacă deja nu îți mai simți zona degerată, atunci trebuie să cauți un loc cald, fără să te expui lângă surse directe de căldură, deoarece ai pierdut simţul de a detecta temperaturi ridicate şi te poți arde. În primul rând, trebuie să încălzești zona afectată sau să o decongelezi treptat. Apoi, hainele trebuie scoase şi înlocuite cu unele uscate, iar zonele degerate acoperite cu pături. Poți bea câteva băuturi calde (nu fierbinţi!). Alte câteva remedii te pot ajuta: crema cu extract de gălbenele, comprese cu suc de varză, comprese cu suc de ceapă stoarsă.

Ca să nu ajungi indiferent, să nu simți nimic sau să fi ”degerat” față de domeniile spirituale, important este să previi și să rămâi mereu acoperit de haina protecției lui Dumnezeu – prin încrederea ta zilnică că El te poate ocroti.

Practic: Roagă-L acum pe Dumnezeu să te ajute să Îl vezi la lucru în viața ta pe oriunde vei merge.

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video