Curaj

Poate nu îți vine să crezi, dar e periculos să tot amâni lucrurile bune din viața ta pentru momentele în care vei fi mai bine pregătit.
Știi și tu, momentele acelea în care spui: „De abia aștept să cresc mai mare. Când voi fi mai mare voi…” Nu vei râmâne un copil toată viața, de aceea nu te grăbi să crești mare, însă nici nu aștepta până atunci să faci lucruri mari cu și pentru Dumnezeu.

Scriind tânărului Timotei, Pavel spunea:

„nimeni să nu te desconsidere doar pentru că ești mai tânăr decât alții. Să fii un exemplu pentru credincioși prin modul în care vorbești, în comportament, în dragoste, în credință și în ce privește puritatea.” (1 Timotei 4:16)

Dumnezeu poate să lucreze prin tine și acum, chiar și azi. Tu trebuie doar să răspunzi afirmativ chemării oferite. Adică, să mergi oriunde te trimite Dumnezeu.

Poate Dumnezeu nu te va chema astăzi să lupți cu Goliat (se crede că David avea aproximativ 15 ani când a luptat cu Goliat), poate vei fi chemat doar să spui ceva la programul exploratorilor. Sau poate vei primi chemarea de a vorbi cu alți copii despre Dumnezeu, sau să cânți într-un cor, să ajuți un bătrân la cumpărături, să cureți poteca de zăpadă pentru o femeie neputincioasă, să împarți sandwichuri sau ceai la oameni care locuiesc pe stradă…

Te provoc să îl rogi astăzi pe Dumnezeu să te îndrume spre a fi cel mai bun exemplu pentru El. După aceea la treabă.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor