Promisiune

„Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc au o minte sănătoasă și slava Lui ține în veci”. Ps. 111:10

Orice explorator este curios, să studieze diferitele domenii din Cartea naturii pentru a descoperi amprenta Divinității.

Iată cateva indicii despre subiectul pe care îl vom explora: soare, unealtă de război, promisiune, 7, vapori de apă, culori, 42 de grade, dimineață, seară.

Da, este … Curcubeul !

Ce putem învăța ?

1. Îl poți vedea, când stai cu spatele la soare pentru ca picăturile de apă refractă lumina soarelui, formând, curcubeul, aflat chiar în fața ta. Curcubeul îl observi dimineața sau seara atunci când lumina soarelui întâlnește vaporii de apă, într-un unghi de 42 de grade.

Suntem prea păcătoși să stăm față în față cu Dumnezeu. Îl putem descoperi prin intermediul curcubeului sau în momentele de închinare, pe genunchi (asemenea unghiului).

2. Fiecare persoană vede propriul curcubeu. Două persoane nu vor vedea același curcubeu, pentru că fiecare va vedea lumina curcubeului refractată în alte picături de apă.

Fiecare dintre noi suntem unici. Așa ne-a creat Dumnezeu.

3. Nu vei putea ajunge niciodată la capătul curcubeului. Acesta se îndepărtează, pe măsură ce încerci să te apropii de el.

Prin străduința noastră nu vom reuși niciodată să ne depășim condiția umană.

4. Curcubeul nu are forma unui arc de cerc, ci a unui cerc întreg. Vezi arce de cerc pentru că ești „cu picioarele pe pământ”. De la înălțime însă, lucrurile se schimbă.

Sunt situații în care nu avem imaginea de ansamblu. Avem nevoie de sfatul părinților, al celor care s-au lovit de situații asemănătoare, dar în primul rând de sfatul Tatălui Ceresc.

5. În condiții de vizibilitate bună poți observa și un curcubeu mai slab concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic există o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru.

Prin puterile noastre suntem limitați, avem nevoie de puterea lui Dumnezeu astfel încât rezultatele muncii noastre, să fie multiplicate.

6. Cele șapte culori sunt: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. ROGVAIV.

În realitate, curcubeul cuprinde o gamă imensă de culori, cu o trecere graduală de la una la alta. Ochiul uman poate să distingă în el, în jur de 100 de culori.

Putem descoperi, în curcubeu, atenția la detalii a Creatorului.

Lista cu observații poate fi continuată de tine, la vară, când vei observa apariția curcubeului, după furtună.

Ovidiu Pascu

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video