Mai întâi El

Care crezi că este cea mai ușoară poruncă? Dacă mă întrebai pe mine pe la 10-11 ani, ți-aș fi răspuns: „prima”. Îți aduci aminte ce spune?

„Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” Exodul 20:2,3

De ce credeam că e cea mai ușoară? Pentru că astăzi nu mai există idoli, nu-i așa?

Sigur, pe vremea lui Moise erau o mulțime de idoli. Se închinau până și la viței de aur. Dar azi, această poruncă nu mai are nici o relevanță.

Așa credeam. Îmi dau seama însă, că și azi sunt o mulțime de idoli. I-ai văzut? Sunt greu de văzut nu-i așa? Știi de ce? Pentru că au devenit prea familiari pentru noi.

Sigur, nu ne mai închinăm la viței de aur, dar ne închinăm la preocupările noastre… căci suntem preocupați cu goana după haine, technologie, prieteni, obiecte… Până la urmă înțeleg că orice lucru care îl înlocuiește pe Dumnezeu în viața noastră în așa fel ca El să nu mai ocupe primul loc, este idol.

Să îți dau un exemplu. Personal eu nu cred că Facebook-ul este rău. Până la urmă și devoționalul acesta îl citești pe Facebook. Dar azi e Sabat. Dintre toate zilele, aceasta este ziua în care ar trebui să ne întâlnim cu Dumnezeu cel mai mult. Și știi că atunci când te uiți pe Facebook, apar și postări nepotrivite. Poți lăsa aplicația închisă până la apusul soarelui? E doar un exemplu.

Te provoc ca astăzi să îl lași pe Dumnezeu să „posteze” în viața ta. Dacă tot ai pus mâna pe telefon, alege o altă aplicație, alege Biblia.

Practic: Din studiul tău de azi, alege șase făgăduințe pe care să le postezi pe contul tău în săptămâna următoare. Dacă ești la un nivel avansat pune și #maiintaiEL

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video