Este bună constanța?

„Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta dela tine, și legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.” Isaia 54:10

În Parcul Naţional Yellowstone, în anul 1870 a fost descoperit un gheizer care a primit numele de Old Faithful, tradus mot-a-mot ca Bătrânul Credincios. Gheizerul este un izvor intermitent de apă fierbinte și de vapori, de origine vulcanică, care aruncă apa, la intervale egale, până la mare înălțime, sub forma unei coloane. Când am aflat despre el, l-am asociat cu Dumnezeu imediat.

Să vă explic: erupțiile sale pot disloca de la 14.000 la 32.000 litri de apă clocotită la o înălțime de la 32 la 56 m cu durata de 1,5–5 minute. Înălțimea medie a unei erupții este de 44 m. Cea mai mare erupție înregistrată a fost 56 de metri. Intervalele dintre erupții pot varia de la 45 la 125 de minute. Media de 66.5 minute a fost înregistrată în 1939, iar astăzi media a crescut uşor, până la valori de 90 de minute. Niciodată nu s-a întâmplat să nu izbucnească în tot acest timp, chiar dacă intervalul variază. Indiferent de vreme sau de alţi factori, acest gheizer erupe mereu. Nu este cel mai mare din Parcul Naţional Yellowstone dar celebritatea sa e data de faptul că mereu izbucneşte cu constanţa. Iar frumuseţea şi maiestatea lui uimeşte oamenii care îl vizitează de fiecare dată. Nu este aşa şi Dumnezeu? Ca şi acest bătrân gheizer care necontenit îşi face simțită prezența şi este acolo fără să ţină cont de factori externi. Tot așa și Domnul este cu noi mereu, cu toate problemele sau greşelile noastre. Ar trebui să ne amintim acest lucru de fiecare dată când greşim şi în loc să ne îndepărtăm de Dumnezeu, să căutăm iertarea lui. Pentru că El este acolo şi ne aşteaptă.

Ni se întâmplă de multe ori să greşim, să păcătuim, uneori conștienți de ceea ce facem, lucru care ne îndepărtează de fiecare dată de Dumnezeu. De cele mai multe ori ne pare rău, dar sentimentul de ruşine parcă nu te lasă să te rogi. Cel rău ne păcăleşte atât de uşor! Nu aş vrea să încurajez păcatul ci să vă spun cât de iertător este Dumnezeu şi că trebuie să avem mare grijă la capcanele puse de diavol. Este în natura firii pământești să greșim şi cred cu tărie ca de câte ori venim sincer înaintea Lui, El ne primeşte şi ne iartă.

Remus Ciutan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video