Curentul „Jet Stream”

Cum își va ține tânărul curată cărarea ? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Ps. 119:9

Unde este zăpada de altă dată ?

Unul din „vinovații” din cauza căruia nu avem zăpadă în ultimii ani, în prima parte a iernii, este Curentul Jet Stream.

Acesta este un curent de aer, la mare altitudine, ce se deplasează de la vest la est, cu peste 200 km/ora.

În mod simplist, Curentul Jet Stream este „cureaua” ce ține legat sacul cu aer polar ca să nu se risipească spre zonele cu clima mai caldă.

Uneori însă, datorită unor factori, acest curent de aer își încetinește deplasarea, iar traiectoria lui devine oscilatorie, asemenea meandrelor unui râu la câmpie.

Astfel că, în funcție de bucla formată, vremea poate deveni neobișnuit de rece sau de caldă, raportându-ne la perioada calendaristică.

Din acest motiv, vremea, la noi, este mai mult primăvăratică și nu geroasă cum ar trebui să fie de … „Bobotează”.

Asemenea Curentului Jet Stream este și călătoria noastră prin viață.

Avem perioade în care toate lucrurile merg în linie dreaptă: avem note bune la școală, colegii ne apreciază, suntem implicați în proiectele de la biserică …

Atunci când pierdem din vedere obiectivele majore pentru care am pornit la drum, începem să ne ocupăm timpul cu tot felul de lucruri mai puțin importante, și astfel pierdem din viteză. Iar rezultatul poate fi unul mai puțin plăcut: pierderea unui examen sau a unei burse.

Tot așa este și călătoria noastră spre Cer. Dacă ai luat azimutul corect, urmează-l neabătut! Nu-ți pierde vremea cu nimicuri, pentru că riști să te prindă noaptea !

Ți-ai stabilit obiectivele pentru astăzi ?

Ovidiu Pascu

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video