Fapte bune

”Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Efeseni 2:10

Ai mâncat vreodată sloi de gheață? În copilărie le spuneam „țurțuri”. Adesea, pe timpul iernii, colectam țurțuri de gheață împreună cu verișorii mei. Țurțuri mai mari, mai mici, mai simpli, mai compuși…de tot felul. Uneori ne astâmpăram setea topind țurțuri în gură. Atunci când timpul de stat afară se termina și eram chemați înăuntru, puneam mâna pe câte un țurțure si îl duceam cu noi în casă. Marea noastră bucurie era să ne jucăm cu el pe plita sobei. Odată ajuns în casă, sloiul devenea transparent și începea să se topească. Fiecare strop căzut pe plită ne încânta cu un mic norișor de aburi care se ridica cu zgomot.

Te întreb: ce merite avea acel sloi că se topea atât de frumos în mâna noastră? Și că ne picura câte un strop de apă pe plită încântându-ne?

Nu era normal ca gheața ajunsă la căldură să se topească?

Nu ți se pare normal ca un copil care-L cunoște pe Isus să: vorbească frumos, să fie amabil, să iubească sincer și să învețe conștiincios?

Acestea sunt „faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.”

Pentru că îl cunoști pe Isus, astăzi te așteaptă faptele pe care El ți le-a pregătit.

Ionel Indricau

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video